Чешкият министър на здравеопазването Роман Примула се оказа в центъра

...
Чешкият министър на здравеопазването Роман Примула се оказа в центъра
Коментари Харесай

Скандал! Здравният министър на Чехия нарушил забрани за К-19, които сам наложил

Чешкият министър на опазването на здравето Роман Примула се оказа в центъра на скандал след обявата в петък на локалното издание Blesk, че е нарушил съществено тежките обществени ограничавания за битка с Covid-19, инициирани от самия него.

Според вестника Примула е посетил един от най-скъпите заведения за хранене в Прага късно вечерта в сряда. В страната има краткотрайна възбрана за работа на заведения за публично хранене, прецизира "Фокус ".

Продажбата на храни и питиета се обезпечава единствено през особено оборудван прозорец за издаване и единствено до 20:00 локално време. При това, макар възбраната, ресторантът, който е посетил министърът, се е оказал отворен. В същото време на уеб страницата на ресторанта се споделя, че ресторантът е затворен в сходство с ограниченията, подхванати от управляващите, с цел да се предотврати разпространяването на ковид.

Както оповестява изданието, Примула е бил в ресторанта с други гости, измежду които и други високопоставени служители. Освен това, без значение от заповедта, за която упорства персонално той, министърът не е употребявал защитна здравна маска.

Фактът, че шефът на Министерството на здравеопазването е нарушил строгите държавни разпореждания, се удостоверява от фотоси, оповестени от вестника. Парламентарната съпротива изиска оставката на Примула от министерския пост. Самият той към момента не е коментирал случая.

В Чешката република, където епидемиологичната обстановка бързо се утежнява през последните седмици, са в действие строги ограничаващи ограничения заради ковид. Училища, заведения за хранене, питейни заведения, клубове, спортни и културни уреди и множеството магазини са затворени.

Дейностите на множеството предприятия, предоставящи услуги на популацията, са прекратени. Полицията получи правото да постанова санкции на нарушителите на режима за маските до 10 хиляди крони (приблизително 800 лева).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР