Чешкият милиардер Петр Келнер вероятно ще бъде новият собственик на

...
Чешкият милиардер Петр Келнер вероятно ще бъде новият собственик на
Коментари Харесай

Ето кой е новият собственик на Бтв

Чешкият милиардер Петр Келнер евентуално ще бъде новият притежател на bTV Media Group. Сделката се чака да бъде публично оповестена до дни, а договарянията сред Келнер и притежателя на bTV – американската компания CME, са на заключителен стадий,

PPF – фондът, следен от чешкия предприемач, се чака да придобие контрола върху цялата група CME, която с изключение на bTV има едни от най-големите малките екрани (като дял от рекламния пазар и аудитория) в още четири страни – Румъния, Чехия, Словакия и Словения.

Преговорите, които продължиха близо година, към този момент са пред завършване. Сделката ще би трябвало да бъде утвърдена, само че не от българската Комисия за защита на конкуренцията, а от Брюксел, защото Петр Келнер не купува единствено bTV, а компания с наличия в пет страни от Европейски Съюз.

Това е вторият опит на Петр Келнер да купи огромен ефирен канал в България. В началото на предходната година шведската MTG публично разгласи, че продава медийния си бизнес в България на Петр Келнер. Това се случи съвсем по едно и също време със сключването на договорка сред фонда му PPF и норвежкия телеком Telenor за продажба на интервенциите му в Централна и Източна Европа, което включва пазарите в България, Унгария, Черна гора и Сърбия.

Няколко месеца по-късно обаче – през юли, Комисия за защита на конкуренцията спря договорката за продажбата на Нова телевизия на PPF. Като мотив за това комисията уточни, че забележителният брой средства за всеобща информация, с които ще разполага обединената група, ще ѝ даде значително преимущество пред останалите участници, предоставящи медийни услуги.

 

tvn.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР