Чешките власти планират да проведат до Коледа всеобщо безплатно доброволно

...
Чешките власти планират да проведат до Коледа всеобщо безплатно доброволно
Коментари Харесай

Чехия планира безплатно тестване на цялото население преди Коледа

Чешките управляващи възнамеряват да проведат до Коледа всеобщо гратис непринудено тестване на популацията за ковид с антигенни проби, съобщи през днешния ден пред публицисти чешкият министър председател Андрей Бабиш, представен от Ройтерс.

Чехия е една от най-тежко засегнатите страни в Европа от втората вълна на пандемията, само че случаите на COVID-19 бележат спад след седмици на карантинни ограничения и през вчерашния ден държавното управление намали равнището на заплаха, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Страната към този момент стартира потреблението в старешки домове на антигенни проби, които са по-бързи и логистично по-лесни за прилагане от общоприетите PCR проби, само че са по-малко точни.

" Много бих желал да се оправим с това предизвикателство и да позволим на всички жители, минимум седмица или 10 дни преди Коледа да могат да се тестват непринудено и гратис с антигенни проби ", сподели Бабиш.

Доброволното всеобщо тестване може да стане част от стратегически проект, разработван от здравното министерство, добави министър председателят.

Съседна Словакия към този момент направи милиони антигенни проби в границите на акция при започване на ноември, която покри по-голяма част от популацията. Онези словаци, които не пожелаха да се тестват трябваше де се самоизолират, напомня Ройтерс.

Тестването в Чехия няма да бъде обвързано с условия, увери Бабиш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР