Чешките прокурори заявиха, че не са налице неправомерни действия от

...
Чешките прокурори заявиха, че не са налице неправомерни действия от
Коментари Харесай

Прокурори оневиниха Андрей Бабиш

Чешките прокурори обявиха, че не са налице непозволени дейности от страна на премиера и милиардер Андрей Бабиш по отношение на изказванията за машинация с два милиона евро от дотация от Европейски Съюз, обвързвана с една от неговите ферми.
Полицията предложи през април на Бабиш да бъде издигнат обвиняване по делото, по което той и няколко други, в това число членове на фамилията, рискуваха пет до 10 години зад решетките. Бабиш изрично отхвърли всевъзможни нарушавания.
65-годишният магнат, посочен от сп. „ Форбс “ като вторият най-богат чех, беше обвинен, че е злоупотребил със специфични дотации за малък бизнес в Европейски Съюз, с цел да сътвори своя първокласен курорт и плантация „ Щъркелово гнездо “ покрай Прага през 2007 година
Полицията твърди, че Бабиш единствено краткотрайно е извадил фермата от неговия холдинг Агроферт, тъй че да може да получи дотацията за дребния бизнес в Европейски Съюз.
Прокурорите обявиха, че изказванието на полицията е голословно.
„ Доказателствата, до които стигнахме, ни дават съображение да заключим, че фермата „ Щъркелово гнездо “ дава отговор на определението за дребна и междинна компания, “ сподели в изказване пражкият прокурор Мартин Еразим.
„ Щъркелово гнездо “ правилно е посочена като самостоятелна компания “, добавя прокурорът. Неговата оценка следва да бъде прегледана и от основния прокурор, който има последната дума по случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР