Чешки учени откриха лаборатория, в която експериментират отглеждането на растения

...
Чешки учени откриха лаборатория, в която експериментират отглеждането на растения
Коментари Харесай

Чешки специалисти отглеждат растения за Марс

Чешки учени откриха лаборатория, в която опитват развъждането на растения в рискови условия при липса на вода, като тези съществуващи на Марс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Експериментът " Марсонавт " на екипа на 29-годишния Ян Лукачевич от факултета по естествени науки към университета в Прага е учреден на аеропониката. Този способ разрешава развъждането на растения във въздуха, без почва и с лимитирано до най-малко потребление на вода, оповестява " Нова телевизия ".

``
реклама

Растенията се развиват хоризонтално от отвесна секция, като се складират едно върху друго, с цел да се пести пространство. Изследователите тестват разнообразни режими на светлинни и температурни промени. Екипът към този момент сполучливо е отгледал синапено цвете, салати, репички, босилек и мента. Учените получиха първата си годишна продукция по " марсианския " способ предходната седмица.

Вкусът на продукцията ни е превъзходен, защото тя пораства в следена среда, в която изобилстват питателните субстанции ", съобщи Лукачевич. Следващата годишна продукция се чака да бъде от ягоди. Най-голямото преимущество на новия способ е, че той употребява 95 % по-малко вода спрямо обичайното развъждане на растения. Той пести място, което сполучливо може да се употребява в градските зони.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР