Чешки учени от няколко чешки училища, институти и фирми след

...
Чешки учени от няколко чешки училища, институти и фирми след
Коментари Харесай

Специална боя убива мухъла по фасадите

Чешки учени от няколко чешки учебни заведения, институти и компании след пет години на проучвания са измислили неповторима багра. В основата са фотоактивни субстанции, които убиват мухъла по фасадите на изолираните къщи. В продължение на две години боята е била употребена сполучливо, преди всичко в панелните жилища. Резултатите от разбора демонстрират, че химичните процеси в композиция със светлината могат да унищожат микроорганизмите в продължение на 10 години.

„ Светлочувствителната багра Balclean е огромен триумф на чешки учени, който ние прилагаме на процедура. Изключителността на изобретението се заключава в потреблението на светлочувствителна реакция за неведнъж заличаване на всички микроорганизми в изолираните фасади. В Чехия не съществуват други сходни решения ", споделя Радек Кубалек, шеф на компания, сполучливо употребила боята.

Гарантираният резултат на боята е 10 години. Реалните резултати, в това число резултатите от тестванията, които симулират ускорено стареене на материала, демонстрират, че резултатът от заличаване на микроорганизми не понижава, само че създателите допускат, че след 10 или повече години боята ще стартира да губи от свойствата си. Боята не предизвиква вреди на околната среда. „ Очаква се, че с течение на времето боята ще се поддаде на ерозията и ще стане безвредна част от околната среда, защото минералните съставни елементи, силициев диоксид, титанов диоксид, са постоянно срещани в природата ", прибавя Кубалек.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР