Чешки гражданин се самозапали днес в центъра на Прага, където

...
Чешки гражданин се самозапали днес в центъра на Прага, където
Коментари Харесай

Мъж се самозапали в центъра на Прага

Чешки жител се самозапали през днешния ден в центъра на Прага, където студентският деятел Ян Палах направи същото преди 50 години в символ на митинг против окупацията на тогавашна Чехословакия от Съветския съюз, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС. Мъжът е настанен в болница с изгаряния по главата, ръцете и е подложен в изкуствена кома.

„ Човекът е роден през 1964 година Запалил се към 15:00 ч. локално време благодарение на запалимо вещество, “ съобщи пражката полиция в Туитър. Минувачите са се опитвали да изгасят пламъците с облекла и даже взели пожарогасител от близкото кафене. „ Пациентът е с 30% изгаряния, “ добави представителят на незабавните служби на Прага Жана Постова в Туитър.

Говорителят на полицията Андреа Зулова съобщи пред кореспонденти, че няма доказателства актът да е бил политически стимулиран. „ Мислех, че той е набожен маниак, “ споделя минувач, който е видял индивида преди случая, представен от локални медии.

„ Видях го, мърмореше нещо като молитва, “ показа различен минувач, представен от публичното радио КРо1.

Чешката република означи 50 години от самозапалването на студентът Ян Палах в символ на митинг против руската инвазия в Чехословакия. По-рано тази седмица във връзка годишнината имаше публични церемонии и марш през Прага. /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР