Чешки депутати предоставили на БСП информация за сделката за ЧЕЗ,

...
Чешки депутати предоставили на БСП информация за сделката за ЧЕЗ,
Коментари Харесай

БСП с нова информация за сделката за ЧЕЗ, засега я пазят в тайна

Чешки депутати дали на Българска социалистическа партия информация за договорката за ЧЕЗ, разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова. 

Това станало след документално искане на социалистите, което било изпратено преди месец. 

" На среща чешките сътрудници депутати ни предоставиха информация за договорката. В резултат на тази информация, поискахме среща с Чешката социалдемократическа партия, която е съуправляващата в Чехия, а ръководителят й е първи вицепремиер и дава отговор за външната политика и Министерство на вътрешните работи ", изясни тя.

Социалистите ще изпратят група от техни специалисти в Чехия, с цел да схванат детайлности по договорката за ЧЕЗ. Очаква се до десетина дни от левицата да оповестят информацията, която са получили. 

" Когато се върнат с спомагателната информация, която ни беше предоставена що се отнася до бистрота на договорката и финансиране, имаме вяра, че най-сетне българското общество ще разбере какво се случва. Кой купува и по какъв начин ще бъдат наранени близо 3 млн. български жители? ", сподели Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия сподели още, че Гинка Върбакова се изтегля от ръководството на слънчевите ѝ сдружения, защото Комисия за защита на конкуренцията е спряла договорката за пазаруването на ЧЕЗ поради основаването на централизация. " Изтегляйки се от там, тя желае да преодолее тази централизация и вероятно да кандидатства още веднъж за договорката с ЧЕЗ ", обясни тя.

Тя разяснява и предстоящото нарастване на природния газ. " Председателят на КЕВР Иван Иванов разгласи желание цената на природния газ да се вдигне с 8%. Това ще докара до нарастване на цените на всички артикули и услуги. През юли токът нарастна с 2%, парното със 7%, а в този момент имаме 8% нарастване на природния газ и това ще се усети най-тежко през зимата. При този предстоящ ценови потрес, е неотложно да се вземат ограничения, с цел да бъдат подпомогнати  близо 2 млн. българи, които живеят под прага на беднотия от 321 лева ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. 

Според нея българските жители доста мъчно ще  понесат този ценови потрес. Нинова посочи, че в тази обстановка, държавното управление прави нещо немислимо и доказващо, че страната няма институции, на колене е пред комерсиалните вериги и е тръгнала да им се моли да не усилват цената на хляба. " Хляб се продава в стотици хиляди магазини в цялата страна, а освен в 4-5 търговски вериги в огромните градове. Това значи ли, че ще вървят да се молят на всички търговци от магазин на магазин?  Като нарастне млякото, и за него ли ще вървят да се молят? Това, като се изключи че е антипазарно, антилогично и антиевропейско, потвърждава безсилието и колапса на това държавно управление ", добави тя.

Корнелия Нинова посочи, че в случай че Българска социалистическа партия е на власт би нараснала броя на фамилиите, които получават помощи за отопление от 204 635  души на 400 000 души. Социалистите обясниха, че това число е получено съгласно международния аршин за енергийно безпаричен - в случай че използваш повече от 10% от приходите си за сила.

От БСП продължават да упорстват и за диференциран Данък добавена стойност на хляба - от 20% на 5%, което ще бъде към 35 млн. лева по-малко за бюджета, а те ще се компенсират от остатъка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР