Чешката република ще получи шест щурмови хеликоптера AH-1Z и два

...
Чешката република ще получи шест щурмови хеликоптера AH-1Z и два
Коментари Харесай

Чехия получава осем американски хеликоптера срещу предоставените съветски на Украйна

Чешката република ще получи шест щурмови хеликоптера AH-1Z и два UH-1Y от Морската пехота на Съединени американски щати в подмяна на изпратените руски хеликоптери на Украйна, оповестява " Радио Прага “, представено от организация Фокус.

Според производителя, Bell, дарените машини би трябвало да бъдат оборудвани сходно на тези, които Чехия купува нови - четири хеликоптера AH-1Z Viper и осем хеликоптера UH-1Y Venom, които ще бъдат доставени през 2023 година Чешката република ще стане единственият консуматор на тези хеликоптери в Европа.

Говорителят на Bell Нейт Грийн изясни аргументите за решението за даване на хеликоптери на Чехия.

" Поради протичащото се в Украйна и заради отношението на Чехия към Украйна, която изпрати там остарели хеликоптери, беше подписано съглашение сред държавните управления на Съединени американски щати и Чехия за прекачване на част от неизползваните машини в допълнение към тези, които ние произвеждаме за Чешката република “, съобщи Грийн.

Вертолетите ще бъдат изтеглена от 367-ма ескадрила Scarface на Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати HMLA, която беше разформирована през април тази година като част от реорганизацията на Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати.

Преди това стана ясно, че Румъния ще придобие 32 изтребителя F-16 от Норвегия, които към този момент са употребявани от армията на тази скандинавска страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР