Чешката полиция се похвали с мощно Ферари, конфискувано от престъпници

...
Чешката полиция се похвали с мощно Ферари, конфискувано от престъпници
Коментари Харесай

Вижте коя полиция взе конфискувано ферари за патрулка

Чешката полиция се похвали с мощно " Ферари ", иззето от нарушители в страната, което е трансформирано в патрулна кола, с която ще преследва най-агресивните извършители на пътя, заяви БНР.

Сребристото в този момент " Ferrari 458 Italia " от 2011 година преди е било оцветено в алено, само че управляващите го боядисали с жълти и сини светлоотразителни линии и инсталирали полицейски светлинен панел от горната страна.

Колата може да развие скорост от 325 километра в час и по тази причина е подобаваща за гонене на крадци на коли, опитващи се да преминат от Чехия в някоя от прилежащите страни, се споделя в изказване на полицията.

През 2019 година бе оповестено, че и българската полиция пуска поръчка за свръхлуксозни мощни коли, които да преследват нарушителите по скоростните пътища и автомагистралите. Министерство на вътрешните работи планираше да закупи 15 бързи возила за 4.8 млн. лв. с Данък добавена стойност, което прави по 320 хиляди лева за кола.

В техническата документи бе посочено, че те би трябвало да са с мощ от 240 конски сили, а оптималната скорост, която да развиват, да е 250 км/ч. Колите могат да са в три разновидността - седан, хечбек и комби. Министерство на вътрешните работи предвиждаше да ги употребява против нарушителите по автомагистралите, където ограничаването на скоростта е 140 км/ч. До момента не е известно всичко това да се е случило.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР