Чешката полиция поиска от парламента да снеме имунитета на бившия

...
Чешката полиция поиска от парламента да снеме имунитета на бившия
Коментари Харесай

Чешката полиция поиска имунитета на бившия финансов министър и фаворит за премиер

Чешката полиция изиска от Народното събрание да снеме имунитета на някогашния финансов министър и водач на партия " Действие на недоволните жители 2011 " (АНО) Андрей Бабиш в границите на следствие по съмнение в машинация с европейски дотации, предадоха " Асошиейтед прес " и Българска телеграфна агенция.

Бабиш бе уволнен от поста финансов министър по-рано тази година след спор с премиера Бохуслав Соботка поради бизнес практиките му, отбелязва Ройтерс.

Полицията проверява дали конферентен център покрай Прага, който е бил построен от някогашна компания на Бабиш, е нарушил закона, с цел да получи дотация от Европейски Съюз в размер на 50 милиона крони (2,25 милиона долара).

Партията АНО безапелационно води в допитванията за парламентарните избори на 20 и 21 октомври, което може да направи водача й Бабиш идващия министър председател на Чехия.

Парламентарна комисия ще прегледа молбата на полицията за снемане депутатския имунитет на Бабиш на 18 август. Гласуването по този въпрос може да се състои на 5 септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР