Чешката компания Skoda записа поредното впечатлявщо постижение, след като произведе

...
Чешката компания Skoda записа поредното впечатлявщо постижение, след като произведе
Коментари Харесай

Skoda произведе 1 милион SUV-автомобила

Чешката компания Skoda записа следващото впечатлявщо достижение, откакто създаде 1 милион SUV-автомобила. Юбилейната машина е Skoda Кaroq с 1,5-литров бензинов турбодвигател с мощ 150 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия с две съединителя. Кросоувърът към този момент е доставен на клиент в Испания.
Първият SUV на чехите е създаден още през 2009 година, като това е моделът Yeti. Той беше спрян преди година, откакто от него бяха продадени над 684 000 бройки в цялостен свя. Мястото на Yeti зае точно Karoq, от който са продадени над 88 000 екземпляра.

В гамата на Skoda е и по-големият кросоувр Kodiaq, който се предлага и във версия със 7 места. От модела към този момент са продадени 216 000 бройки. Само преди 2 месеца компанията показа и SUV-модела Kamiq, предопределен за пазара в Китай. От енго към този момент са купени над 11 000 автомобила.
Догодина гамата кросоувъри на чешкия проиводител ще бъде попълнена от електрически всъдеход, който е изработен в стила на концептуалвия модел Vision X. На автосалона в Женева напролет беше показан първообраз на този модел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР