Чешката компания ЧЕЗ започва проучване на възможностите за българско държавно

...
Чешката компания ЧЕЗ започва проучване на възможностите за българско държавно
Коментари Харесай

Гореща новина от Прага за сделката с ЧЕЗ

Чешката компания ЧЕЗ стартира изследване на опциите за българско държавно присъединяване в договорката. Това заяви преди минути представителят на ЧЕЗ Алице Хоракова. По думите ѝ в края на март или началото на април ще има нови срещи с представителите на „ Инерком ”. Тогава юристите на чешката компания ще показват вероятните разновидности, върху които по-късно би могло да се договаря, осведоми bTV. През това време продължава да тече процедурата по към този момент подписания контракт с „ Инерком ”.

По информация на Нова телевизия, Гинка Върбакова към този момент е напуснала Прага. Междувременно по-рано през днешния ден министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че „ страната не е в позиция да взема решение по договорката за българските активи на ЧЕЗ, до момента в който тя е сред две частни компании “.

Изказването на Горанов бе направено след неофициалната среща на високо равнище сред европейски водачи за Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз. Той отхвърли информациите, които се появиха първо в чешки медии, че на българската страна е било предлагано да се включи в договорката за ЧЕЗ. Горанов беше безапелационен, че в случай че са водени договаряния с представител на държавното управление, би трябвало да има писмена диря от тях, както и че договорката няма да повлияе на арбитражния иск на ЧЕЗ против България.

 „ По никакъв метод, тъй като се появиха такива спекулации, страната няма да води неофициални диалози за някаква извънсъдебна, мога да го нарека, макар че тук става въпрос за арбитражна процедура, и да прави някакви отстъпки по отношение на зародилия спор сред българската страна и чешкото сдружение “, добави Горанов.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР