Чешката индустрия ще спре да използва въглища през 2038 г.

...
Чешката индустрия ще спре да използва въглища през 2038 г.
Коментари Харесай

Чехия спира да използва въглища през 2038 година

Чешката промишленост ще спре да употребява въглища през 2038 година Решението е взето през днешния ден от републиканската Комисия по въглищата, заяви Чешката осведомителна организация. 15 членове на комисията гласоподаваха в поддръжка на възбраната за въглища, с двама въздържали се и два гласа срещу, предава БГНЕС, цитирайки ТАСС.
Чешката република има намерение да разчита на възобновими енергийни източници, съобщи ръководителят на Министерството на индустрията и търговията Карел Хавличек. Според него до 2050 година за тяхното развиване ще бъдат отпуснати 355 милиарда крони (около 15,4 милиарда долара). " Това ще са разноските за нови източници заради обстоятелството, че ще правим декарбонизация и ще спрем потреблението на въглища, " сподели той.
 Чешкото държавно управление желае строги ограничения против ковид до края на годината Чешкото държавно управление желае строги ограничения против ковид до края на годината
Чешкото държавно управление има намерение да подаде молба до долната камара на Народното събрание на републиката с искане за удължение на изключителното...
Комисията по въглищата е основана предходната година като съвещателен орган към държавното управление на републиката. Тя включва представители на промишлеността и науката, както и природозащитници. Годините 2033 и 2043 също бяха прегледани като вероятни дати за цялостното поетапно унищожаване на потреблението на въглища.
Решението на Комисията по въглища би трябвало да бъде утвърдено от държавното управление, което се чака да стане до края на тази година. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР