Чешката футболна федерация разпусна и освободи цялата си Съдийска комисия

...
Чешката футболна федерация разпусна и освободи цялата си Съдийска комисия
Коментари Харесай

20 арестувани в Чехия за корупция, федерацията разпусна съдийската комисия

Чешката футболна федерация разпусна и освободи цялата си Съдийска комисия нощес, в това число и ръководителят й- легендата на локалния футбол Йозеф Хованец. Това се случи три дни, откакто полицията нахлу в офисите на централата и на други места в страната и арестува 20 индивида по обвинявания в корупция.

Заместник-председателят на Чешката федерация Роман Бербър, който беше част от задържаните 20 индивида по обвиняване в споразумяване и манипулиране на мачове за облага от залагания, както в легални, по този начин и в незаконни букмейкъри, подаде оставка. В момента той се намира в следствия арест и не е освободен.

66-годишният Бербър, който е някогашен скришен сътрудник на полицията, дълго време беше авторитетна фигура в чешкия футбол. Той подаде оставката си посредством своя юрист малко преди изключителната сесия на локалния изпълком, изясни президентът на федерацията Мартин Малик на конференция.

"Всички ние, които сме интензивно работещи и свързани с чешкия футбол, позцволихме това да се случи. Ситуацията, в която сме принудени да се оправяме в този момент, въобще не е естествена. Това е офанзива против самата същина на футбола. Не мога да кажа сега какъв брой огромен ще бъде резултатът от това ".

Малик добави, че Асоциацията ще сътрудничи тясно с полицията и ще сътвори отдел, който да се бори и да предотвратява уреждането на мачове, каквато имат много други федерации. В Чехия няма такова звено, а другояче федерацията към този момент е уведомила УЕФА за тези последни събития, добави шефът.

Местните медии допускат, че фокусът върху уредените мачове е във второто и третото равнище на чешкия футбол, а много сериозен брой футболни съдии също са разследвани. В специфичен проект от седем точки за справяне със обстановката, изпълнителният комитет подреди обзор на финансите на районните центрове на футбола със специфичен фокус върху региона, представляван от Бербър.

Чешката футболна асоциация също по този начин продължава програмата за вкарването на нови съдии в ранглистата и следи детайлно държанието в професионалните и аматьорските лиги, където има съмнения за споразумяване на мачове. "Позволете ми да заявя, че тези седем точки са единствено началото на едно дълго пътешестване, в което чешкият футбол още веднъж би трябвало да завоюва доверието на почитатели, сътрудници и обществото като цяло ", приключи президентът на чешката центграла.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР