Чешката футболна асоциация назначи бившия защитник на Славия“ (Прага) Ярослав

...
Чешката футболна асоциация назначи бившия защитник на Славия“ (Прага) Ярослав
Коментари Харесай

Ярослав Шилхави е новият селекционер на Чехия

Чешката футболна асоциация назначи някогашния бранител на „ Славия “ (Прага) Ярослав Шилхави на поста народен селекционер на Чехия.

Той заменя на позицията Карел Яролим, който беше уволнен предходната седмица. Асистенти на Шилхави ще бъдат Юри Хитри и Томаш Галашек. 56-годишният експерт показа на конференция, че за него е чест да оглави треньорския пост в Чехия и че отборът го чака доста работа.

,,Огромна привилегия е да стана селекционер на националния тим. Критикувани сме от всички страни за представянето си, по тази причина би трябвало да свършим доста работа, с цел да убедим нашите почитатели, че страната я чака розово бъдеще. Краткосрочната цел е обвързвана с шампионата Лига на нациите, несъмнено, ще се опитаме да се оправим допустимо най-добре в срещите до края “, съобщи той.

Шилхави има 465 мача в чешката Гамбринус лига като футболист за тимовете на „ Славия “ (Прага), „ Виктория “ (Пилзен), „ Дърновице “, „ Виктория “ (Жижков) и „ Хеб “. Треньорската си кариера стартира през 1999 година и работи като асистент треньор на Карел Брюкнер, който извежда националния тим на страната до полуфиналите на Евро 2004. В шампионата Шилхави става на два пъти първенец с тимовете на „ Либерец “ през 2012 година и „ Славия “ (Прага) през 2017 година.

Следващият мач за Чехия в шампионата Лига на нациите е посещение на Словакия на 13 октомври.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР