Чешката финансова компания Home Credit, специализирана в потребителско кредитиране, дава

...
Чешката финансова компания Home Credit, специализирана в потребителско кредитиране, дава
Коментари Харесай

Компания, собственост на Петр Келнер, се отказа от дебют на хонконгската борса за $1,5 милиарда

Чешката финансова компания Home Credit, профилирана в потребителско кредитиране, дава заден за готвения си дебют на фондовия пазар в Хонконг.

Дружеството, което е благосъстоятелност на чешкия милиардер Петр Келнер, станал притежател на Telenor през предходната година, подхваща тази стъпка на фона на продължаващите митинги там.

Регистрираната в Амстердам компания е оповестила в четвъртък, че " поради изискванията на пазара е взето решение да не се пристъпва към предложение на акции " на хонконгската борса. Допълнителни елементи по тематиката не се дават, оповестява Bloomberg.

Home Credit щеше да опита да притегли капитал от 1,5 милиарда $ от вложители, като задачата е била достигането на капитализация от 10 милиарда евро или 11 милиарда $, настояват осведомени.

Според редица вложители обаче заложената цел е била прекомерно висока. Анализатори са очаквали с набрания от IPO-то капитал пазарната оценка на Home Credit да не надвиши 7,5 милиарда евро.

Компанията, следена от капиталовия холдинг на Петр Келнер PPF Group, има активи в размер на над 47 милиарда евро към края на юни месец тази година. Тя е учредена през 1997 година, като оперира на девет задгранични пазара в Азия, както и в Централна и Източна Европа.

Портфолиото ѝ от заеми възлиза на 21,1 милиард евро към края на юни, като 63% от тях са на клиенти в Китай.

Чрез PPF Group Петр Келнер беше един от претендентите за закупуването на медийната група Central Media Group (CME), част от която е и българската bTV. В края на октомври стана ясно, че холдингът ще бъде новият притежател на медията.
 Официално: Келнер купува bTV в договорка за над 2 милиарда $
Официално: Келнер купува bTV в договорка за над 2 милиарда $

Чешкият предприемач навлиза едновременно на 5 пазара, измежду които и българския
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР