Чешката федерация по лека атлетика отговори на наложените рестриктивни мерки

...
Чешката федерация по лека атлетика отговори на наложените рестриктивни мерки
Коментари Харесай

Чешката федерация по лека атлетика организира голям брой мини състезания в понеделник

Чешката федерация по лека атлетика отговори на наложените рестриктивни ограничения в битката против пандемията от ковид в страната с организирането на 173 мини шампионати в цялата страна за един ден - понеделник, 1 юни.

Инициативата "Обратно на пистата " ще събере двукратната олимпийска и трикратна международна шампионка на копие Барбора Шпотакова дружно с доста деца на общо 173 уреди в Чехия.

В шампионатите ще взе участие и трикратният международен първенец в зала на 400 метра Павел Маслак. Те ще преминат без фенове, само че ще бъдат излъчени директно по националната телвизия. Копиехвъргачката Шпотакова ще взе участие в серия от шест мини надпревари по лека атлетика, която започва на 1 юни в Кладно. Инициативата ще бъде почетена и от президента на Световната атлетика Себастиан Коу.

"Това е в действителност голям образец за всички останали федерации-членки. Пример по какъв начин да ангажирате спортистите, по-младите хора и почитателите ", сподели Коу в конферентен диалог с чешките медии в петък. В Чехия се позволяват събрания до 300 души, а страната не е наранена мощно от пандемията спрямо някои други страни в Европа. Първите две футболни дивизии в Чехия към този момент се рестартираха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР