Чешката енергийна компания ЧЕЗ, която е в процес на продажбата

...
Чешката енергийна компания ЧЕЗ, която е в процес на продажбата
Коментари Харесай

След българския ЧЕЗ планира напускане и на румънския пазар

Чешката енергийна компания ЧЕЗ, която е в развой на продажбата на бизнеса си у нас, възнамерява да стори същото и с интервенциите си в прилежаща Румъния. Това оповестява локалната медия profit.ro, базирайки се на лични източници от бранша.

ЧЕЗ е уведомила локалните регулатори за желанието си да търси покупател на целия си бизнес в страната - на доставка и произвеждане на сила. Той е съсредоточен на две местоположения - Олтения и Добруджа. Очаква се представители на компанията да дойдат от Прага в четвъртък, с цел да разясняват с локалните управляващи желанията си.

Това не е първият път, в който компанията прави опит да продаде свои активи в Румъния. Преди години сдружението опита да откри покупател за вятърния си парк Eolien Park CEZ, който е един от най-големите в Европа с 240 турбини и 2.5 MW индустриална мощ.

" Еврохолд " удостовери, че остава сама в договарянията за ЧЕЗ

Компанията взе участие сама и ще финансира договорката със лични доходи и помощ от западни банки

ЧЕЗ има общо 9 сдружения в Румъния - електроразпределителното сдружение в Олтения, CEZ Romania, CEZ Sale, CEZ Trade, CEZ ESCO Romania, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development и TMK Hydroenergy Power.

Energy Distribution Oltenia доставя ток на седем области в страната, а CEZ Sale с изключение на с електричество зарежда и с газ други 1.4 милиона клиенти в югозападната част на Румъния.

Плановете на ЧЕЗ за евакуиране от румънския пазар не са нови, само че явно към този момент се подхващат съответни стъпки в тази посока. Ръководството на чешката компания изрази преди време предпочитание да напусне района на Югоизточна Европа поради политическата и регулаторна неустойчивост в него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР