Чешката енергийна компания ЧЕЗ е започнала преговори с трета компания

...
Чешката енергийна компания ЧЕЗ е започнала преговори с трета компания
Коментари Харесай

Томаш Плескач: ЧЕЗ води преговори и с трети кандидат за активите си в България


Чешката енергийна компания ЧЕЗ е почнала договаряния с трета компания за продажбата на българските си активи. Това съобщи пред чешкото издание „ Лидове вести “ вицепрезидентът на ЧЕЗ Томаш Плескач. По думите ми се чака се новият претендент да подаде съответна оферта през април. Тогава се е планувано и индийската компания India Power също да внесе своята обвързваща оферта.

За чешката медия Плескач разясни, че все още ЧЕЗ има един подписан контракт и двама претенденти. Ще разберем какво ни чака в околните седмици и месеци. Тогава ще можем да оценим и другите две предложения, които, допускам, ще получим, добави мениджърът. Според това какво е записано в тях ЧЕЗ ще вземе решение дали ще продължим с един от тези двама претенденти с обвързваща оферта и да се пристъпи към сключване на нов контракт.

Подобен ход би означавал да се прекратят и договарянията със старите претенденти, посочи Плескач пред изданиет. По думите му българската „ Инерком " към момента е евентуален претендент, само че би трябвало да се превъзмогне отхвърли на Комисия за защита на конкуренцията и договорката да бъде утвърдена в България.
Припомняме, че предходната година ЧЕЗ подписа контракт с българската компания „ Инерком " за покупката на активите. До договорка по този начин и не се стигна след Комисията за защита на конкуренцията спря договорката със странни претекстове. Сега се чака решение на Върховния административен съд по проблема. Делото е планувано за средата на май.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР