Чешката енергийна компания CEZ очаква сериозен инвеститор за активите си

...
Чешката енергийна компания CEZ очаква сериозен инвеститор за активите си
Коментари Харесай

ЧЕЗ очаква сериозен инвеститор за активите си в България

Чешката енергийна компания CEZ чака сериозен вложител за активите си в България. Това заяви пред публицисти районният управител на компанията за България Карел Крал.

" Офертите са на масата, поставихме си период до края на месеца да ги разгледаме и да преценим дали са забавни ", уточни Крал. Този период обаче може да бъде продължен в хода на диалозите.

Регионалният управител обаче отхвърли да навлезе в елементи за предложенията. " Не съм осведомен и не мога да разясня нито цената, нито изискванията на предложенията. Въпросът не е единствено в цената, а и в изискванията на офертите ", акцентира той.

Готвената продажба на ЧЕЗ България се разяснява от няколко месеца. Енергийното сдружение е обект на интерес, както от български, по този начин и от задгранични вложители.

 Христо Ковачки предлага €250 милиона за ЧЕЗ България
Христо Ковачки предлага €250 милиона за ЧЕЗ България

Чешката компания обаче желае повече

Наскоро се появиха информации, че за компанията са подадени няколко обвързващи предложения, най-високата от които е на консорциум, обвързван с предприемача Христо Ковачки.

Сред претендентите е и друга чешка компания - " Енерго-Про ", която е притежател на електроразпределителната мрежа в Източна България. Тя oпepиpa y нac oт 2011 година, ĸoгaтo пpидoби бизнeca нa E.On зa 133 милиoнa eвpo.

ЧЕЗ България са подготвени и на двата разновидността - продажба или оставане в страната. Крал напомни, че процедурата беше стартирана след интерес от евентуални купувачи, а не по искане на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР