Чешката енергийна група CEZ купи 8 вятърни централи във Франция

...
Чешката енергийна група CEZ купи 8 вятърни централи във Франция
Коментари Харесай

CEZ купи още 8 вятърни централи във Франция

Чешката енергийна група CEZ купи 8 вятърни централи във Франция от немския разработчик на възобновими енергийни източници ABO Wind. Ветропарковете са с общ потенциал 116.5 мегавата и се намират в 6 френски района, оповестява Emerging Europe.

Това е втората договорка сред двете компании във Франция. През 2017 година CEZ купи от ABO 9 вятърни ферми с общ потенциал към 100 мегавата. Така чешката компания към този момент разполага със 17 вятърни централи в страната.

" С сходни придобивания в страни със постоянна регулаторна среда, ние продължаваме да изпълняваме тактиката си, ориентирана към увеличение на оперативната облага преди амортизацията от възобновими източници до 3 милиарда чешки крони (114 млн. евро) до 2020 година Интересуваме се от приключени планове на сушата, както и в офшорни планове и планове в развой на създаване ", съобщи тогава Томаш Плескач, шеф по възобновима сила и систематизиране в CEZ Group.

" В светлината на нашето чудесно съдействие беше явен избор да разтеглим нашето партньорство. Очакваме с неспокойствие да работим дружно за поощряване на възобновимите енергийни източници във Франция ", показва след актуалната договорка Андреас Хьолингер, ръководител на управителния съвет на ABO Wind.

Според съглашението ABO Wind ще свърже плановете, които са в разнообразни стадии на развиване, с френската национална енергийна мрежа през идващите няколко години и ще поеме и оперативното ръководство. Германската компания има 20-годишен опит в създаването на вятърни паркове в Европа.

За продадените до момента планове ABO Wind е осигурила възнаграждение в сходство с тарифната система, годна до 2016 година Тя предлага инфлационно индексирано възнаграждение от към 80 евро за мегаватчас за интервал от 15 години посредством пазарни награди.

CEZ Group е дейна в бранша на вятърната сила в Румъния, Германия, Турция и Чехия. Енергийната компания ръководи няколко вятърни централи в Европа, чиято обща конфигурирана мощ надвишава 700 мегавата.

CEZ Group следи подобаващи благоприятни условия за придобиване на възобновими енергийни източници и нови софтуерни решения в други европейски страни за създаване на постоянен портфейл от активи на разнообразни стадии от виталния им цикъл и даване на свързани услуги, показват от компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР