Чешката държавна компания ЧЕЗ (CEZ) продава ТЕЦ „Варна“. Това се

...
Чешката държавна компания ЧЕЗ (CEZ) продава ТЕЦ „Варна“. Това се
Коментари Харесай

Внимание! Надзорните органи да не спят! ЧЕЗ продава ТЕЦ „Варна“ на министър от кабинета Орешарски – Данаил Папазов

Чешката държавна компания ЧЕЗ (CEZ) продава Топлоелектрическа централа „Варна“. Това се вижда от известие на самото сдружение на интернет страницата му. В него се споделя още, че покупател е „Сигда“ ООД, чиято оферта е била оценена като най-хубава.

Справка в Търговския указател демонстрира, че сдружението е благосъстоятелност на Данаил Папазов, който беше министър на превоза в кабинета „Орешарски“, в което той е съучастник с щерка си Ивелина Папазова, а синът му Станислав Папазов е съуправител.

ЧЕЗ показва, че тецът разполага с 1260 мегавата конфигурирана мощ и е краткотрайно затворен от началото на 2015 година Чешкото сдружение показва още, че договорката би трябвало да бъде утвърдена от Комисията за защита на конкуренцията. Цената не се показва.

В края на януари чешката компания публично разгласи, че търси покупател на бизнеса си в България, който главно включва електроразпределението в Западна България. До момента няма данни да е определен покупател. От известие на компанията по-рано се разбра, че продажбата няма да е непременно.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР