Чесънът безспорно се смята за една от най-мощните супер храни.

...
Чесънът безспорно се смята за една от най-мощните супер храни.
Коментари Харесай

Защо всеки започна да слага ЧЕСЪН под възглавницата си

Чесънът несъмнено се счита за една от най-мощните супер храни. Неговите изгоди са незаменими и по тази причина експертите ни поучават да го консумираме колкото се може по-редовно. С този зарзават освен можем да понижим кръвното налягане, само че и да предотвратим инфекции на дихателните пътища и доста други неразположения.

От край време бабите поучават, в случай че усещаме първите признаци на простуда, да побързаме да консумираме най-малко една скилидка чесън, която да ни помогне по-лесно да се оправим с нея.

Много хора обаче не пропущат да сложат скилидка чесън под възглавницата си, тъй като са твърдо уверени в това, че зеленчукът има доста изгоди.
Ето какви са те:
• Чесънът оказва помощ при бодърствуване, по тази причина хората поставят по няколкото скилидки под възглавницата си;
 Яжте по 6 печени скилидки ЧЕСЪН всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви Яжте по 6 печени скилидки ЧЕСЪН всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви
Печените скилидки чесън освен са като разядка на трапезата и съумяват да овкусят по необикновен метод всяка една манджа, само че и имат...

• Спомага за отпушването на ноздрите и по този метод подкрепя заспиването;

• Не разрешава на насекомите да ви доближат;

• Грижи се за имунната система на човек.

Тези резултати не са на 100 % обезпечени, само че слагането на няколко скилидки чесън под възглавницата е нещо като обред, който се извършва от епохи. Възрастните хора са безапелационни, че ароматът на зеленчука оказва помощ за усмиряване на нервната система и по този начин човек може доста по-лесно да заспи и да се наслаждения на качеството на съня.

 Защо всички започнаха да си подготвят сироп от ЧЕСЪН Защо всички започнаха да си подготвят сироп от ЧЕСЪН
Известно е, че чесънът е зарзават, който има многочислени изгоди за здравето ни. С него съумяваме да се оправим елементарно с вируси и настинки....

Ако ли обаче сте скептично настроени към този способ, предлагаме ви да пробвате нещо друго. Ще споделим с вас рецептата за една напитка, за която се счита, че сполучливо укрепва имунитета, защищава ни от инфекции и ни избавя от тъгите с недоспиването.
Ето я и нея:
• 1 чаша мляко;

• 1 скилидка чесън, счукан;

• 1 чаена лъжичка мед.
Начин на подготвяне:
Към чашата си с мляко прибавете една пресована скилидка чесън и по-късно загрейте сместа на котлона. Оставете за 2-3 минути да покъкри и отместете от огъня. Добавете малко количество мед и изпийте 30 минути преди сън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР