Червеното вино предпазва от коронавирус, сочи ново изследване. Пиенето на

...
Червеното вино предпазва от коронавирус, сочи ново изследване. Пиенето на
Коментари Харесай

Виното пази от коронавирус, но бирата - не

Червеното вино защищава от ковид, сочи ново проучване. Пиенето на повече от пет чаши алено вино на седмица понижава риска от заразяване с COVID-19, което съгласно специалистите се дължи на високото наличие на полифеноли в напитката. Но бирата и сайдерът усилват възможностите за заразяване с вируса с съвсем 28%.

Както написа " Дейли мейл ", съгласно изводите на откриватели хората, които пият повече от пет чаши на седмица, имали 17% по-нисък риск от заразяване с вируса. Експертите считат, че това се дължи на наличието на полифеноли, които могат да стопират действието на вируси и инфекции, свързани с дихателните пътища.

Любителите на бялото вино, които пият една до четири чаши на седмица, имали 8% по-нисък риск от заразяване с вируса спрямо тези, които не пият. Но, въпреки това, при феновете на бира и сайдер възможностите да заболеят от COVID-19 се оказали с 28% по-високи, освен това без значение какъв брой са изпили.

Данните от базата данни UK Biobank били оценени в китайската болница Шенжен Кангнинг. През февруари 2021 година беше обявено за проучване, което допуска, че таниновата киселина, съдържаща се в люспите на гроздето, може да помогне за угнетяване на COVID-19.

Изследване на Китайския медицински университет в Тайван, извършено под управлението на Миен-Чие Хунг, е открило, че таниновата киселина може сполучливо да ограничи репликацията на предизвикващия COVID-19 вирус SARS-CoV-2 при заболели пациенти. Д-р Хунг и сътрудниците му изучили таниновата киселина дружно с пет други естествени съединения, с цел да ревизират тяхната успеваемост против вирусната интензивност.

" Сред шестте тествани съединения (катехин, кемпферол, кверцетин, проантоцианидини, ресвератрол и танинова киселина – б.р.) единствено таниновата киселина показва забележителна интензивност по инхибиране на до 90% на ензимната интензивност на SARS-CoV-2 ", се споделя в проучване, оповестено в American Journal of Cancer Research.

Резултатите не значат, че пиенето на вино може да излекува пациенти с COVID-19, означават учените. Но проучванията демонстрират, че винената съставна част може да докара до нови способи за лекуване.

" Това съединяване може да се употребява като лекарство за лекуване на COVID-19 - споделя доктор Хунг. – Но са нужни спомагателни проучвания, с цел да се ревизира неговата интензивност на клетъчно и животинско равнище. След това са нужни клинични изпитвания на хора, с цел да се ревизира ефикасността и вероятните странични резултати. "
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР