Червено вино сира и мерло ще се лее на Дионисиевото

...
Червено вино сира и мерло ще се лее на Дионисиевото
Коментари Харесай

Със сира и мерло тръгва Винария 2019

Червено вино сира и мерло ще се лее на Дионисиевото шествие, което по традиция предшества откриването на Международната галерия за лозарство и винарство „ Винария “. Тя ще се организира от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив, който е уредник дружно с Националната лозаро-винарска камара.

Празненството ще стартира в 11.30 часа на 17 февруари, неделя, от градинката до Римския стадион. Шествието ще мине по Главната улица и ще стигне до площад „ Стефан Стамболов “ пред постройката на кметството.

Жителите и гостите на града могат да опитат гроздовия балсам, да се повеселят с живописния театър, сътворен от кукери и гайдари от Калофер дружно с фолклорния отбор „ Тракия “.

Посетителите на Винария още веднъж ще се насладят на сбирките от виновност и високоалкохолни питиета, показани от български и задгранични компании. За първи път ще бъдат презентирани купажи от биоарония и биомалина с мавруд, а също синьо вино с дестилат от водораслото спирулина, които са международни новости.

В съпътстващата стратегия на ревюто са включени дeгустациите „ 10 типа занаятчийско вино от мерло “ и „ Тероарите на Южен Сакар - Сира с доста лица ”, проведени от Българска асоциация на самостоятелните лозаро-винари.

Най-добрите марки вино и алкохолни питиета още веднъж ще бъдат демонстрирани в неповторимия Град на виното и деликатесите дружно с необятна гама храни и гурме специалитети от участници в изложбите „ Фудтех 2019 “ и „ Вкусове от Италия “.

Специалистите ще видят нови технологии, машини и материали за лозарството, винарството и хранителната промишленост, както и нововъведения за селското стопанство, демонстрирани на изложбата „ Агра “, която се организира по същото време.

Трима гости ще завоюват премиите, обезпечени от Международен панаир Пловдив: бензинова косачка „ Гардения 20 “, водоструйка „ Керхер К2 “ и електрическа фреза GD601.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР