Червено, жълто или все пак синьо? Психологията на цветовете изяснява

...
Червено, жълто или все пак синьо? Психологията на цветовете изяснява
Коментари Харесай

Какво издава любимият ви цвят за вашия характер?

Червено, жълто или въпреки всичко синьо? Психологията на цветовете обяснява с какви личностни черти се свързва обичаният ви цвят.

Имате ли желан цвят? Такъв, който незабавно повдига настроението ви, или ви успокоява и концентрира? Този ваш обичан цвят издава нещичко за личността ви, тъй като въздействието на обособените тонове е изцяло друго и логиката на психиката на цветовете може да извлече доста информация за вас от желанието ви. Впрочем в случай че не харесвате някой цвят, това също е показателно… Прочетете тук какви черти от характера разкрива обичаният ви цвят.

Червено: буйни и импулсивни

Червеното е цветът, който множеството хора асоциират с доста мощни страсти: обич, пристрастеност, ревнивост, а също и с кръв и война. Във всеки случай цветът се набива на очи. Ако аленият цвят ви е обичан, обичате да сте в центъра на вниманието и сте смели, импулсивни и рисковани. С вас в никакъв случай не е скучно. Но това от време на време уморява, по тази причина се постанова постоянно да зареждате батериите.

Жълто: приветливи и сърдечни

Слънчице в същинския смисъл на думата – вероятно и вие сте такива, в случай че предпочитате жълтото. Излъчвате топлина, настроени сте оптимистично и гледате на живота откъм светлата страна. Това ви прави изключително приятни за другарство и хората към вас се усещат добре. Само внимавайте при цялата си бодрост да не загубите чувството за действителност.

Зелено: фенове на природата и сигурността

Ако зеленото е обичаният ви цвят, вие сте практични, крепко стъпили на земята хора. Давате положителни препоръки и обичате да помагате на другите. Разрешавате проблемите бързо и аналитично. За да си починете от всекидневието, прекарвате доста време измежду природата. Изпитвате мощна нужда от сигурност – както във връзка с парите, по този начин и в междучовешките връзки.

Синьо: хармонични и мощни

Според логиката на психиката на цветовете синьото излъчва мир и успокоение. Ако сте фенове на този цвят, вие сте лоялни, състрадателни и миролюбиви. Хората са склонни да ви подценяват, само че в действителност притежавате огромна вътрешна мощ. Подхождате стратегически към всяко ново предизвикателство и не могат да ви извадят елементарно от равновесие. Затова от време на време изглеждате дистанцирани в очите на близките.

Оранжево: екстровертни и разсъдливи

Ако харесвате оранжевото, вие сте екстровертни и заредени с сила. Обичате да сте измежду хора и обкръжението ви цени най-много непринудения ви фасон. Но това не значи, че сте повърхностни, даже в противен случай. Обичате да водите съществени и задълбочени диалози и да се грижите за другите. Това ви прави идеалните домакини!

Розово: открити и прочувствени

Розовото постоянно се асоциира с женственост, само че в същото време с момичешка непорочност. Ако харесвате розовите тоналности, вие сте радостни, открити и от време на време малко наивни. Прекалено сте прочувствени и постоянно казвате това, което мислите. Пресметливите игрички в междучовешките връзки са ви непознати.

Лилаво: чувствителни и индивидуалисти

Ако предпочитате лилавите и виолетовите тонове, вие вероятно сте нравствен човек, който си пада малко индивидуалист. Харесвате невероятното и обичате да се откроявате от масите. Креативността е най-голямата ви мощ, която обаче нерядко ви изолира от близките. Често се чувствате неразбрани и може би даже смятате себе си за нещо особено.

Черно: разсъдливи и лоялни

Черното е елегантно и по едно и също време с това тъжно, ядосано и тъмно. Толкова друго може да бъде въздействието на този цвят, който в действителност не се счита за цвят. По същия метод се менят и вашите настроения като фенове на черното. Вие сте предразположени към скептицизъм – в най-хубавия случай сте реалисти. Постоянно се пробвате да държите всичко под надзор и постоянно сте прекомерно съществени. Но притежавате огромна душевна мощ и сте доста лоялни.

Бяло: фенове на реда и оптимисти

Който обича бялото, копнее за ред и успокоение. Защото логиката на психиката на цветовете свързва тази тоналност с непорочност и изясненост в връзките. Същевременно сте от хората, които в никакъв случай не губят вяра. Почитателите на бялото имат вяра в положителното и има заплаха другите да ги употребяват.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР