„Червено, бяло и кралско синьо“ придава на отношенията между САЩ и Обединеното кралство rom-com обрат

...
Това, което е дипломатически известно като специални отношения“ между САЩ
Коментари Харесай

Това, което е дипломатически известно като „специални отношения“ между САЩ и Обединеното кралство, придобива различно значение в „Червено, бяло и кралско синьо“, лека комедия, съвременен романс, в който британски принц и синът на американския президент страстно се влюбват един в друг. Амбициозен в своята прогресивна политика, филмът Amazon е изпипана и непринудена адаптация на бестселъра на Кейси Маккуистън, който носи сърцето си на своя червен, бял и (кралско) син ръкав.

Драматургът Матю Лопес прави своя режисьорски дебют с филма, който филтрира проблемите на разкриването на семейството през призмата на две от най-засегнатите семейства на планетата.

Достигането до това обаче изисква преодоляване на донякъде тромаво начало, тъй като британският принц Хенри (Никълъс Галицин, също принц в музикалната версия на „Пепеляшка“ на Amazon) – втори по ред за трона, известен още като „резервният“ – и президентски потомък Алекс Клермонт-Диас (Тейлър Захар Перес от „Шандата за целувки“) не се харесват един друг, когато са събрани заедно на международно тържество, което завършва с огромна гавра.

Инцидентът подтиква майката на Алекс (Ума Търман), която е в разгара на тежка кампания за преизбиране, да накара сина си да оправи видимо оградите с британците, като се появи с Хенри, само за да бъдат шокирани, когато това, което започва като приятелство и много текстови съобщения на дълги разстояния приемат определено романтичен обрат.

Що се отнася до усложненията, малцина отговарят на тези, с които се сблъсква принцът, тъй като животът на един крал по същество е изграден около това да бъде показван като обект на обществено любопитство. И все пак Алекс има свои собствени проблеми, включително желанието му да бъде взет на сериозно като участник в кампанията на майка си, въпреки скептицизма на нейната помощничка (Сара Шахи), която, както повечето други, го вижда просто като красиво парти момче.

Отвъд парата, излъчвана от връзката между мечтателния Алекс и Хенри – подхранвана отчасти от тайния характер на техните срещи, които включват степен на трудност от олимпийски калибър – „Червено, бяло и кралско синьо“ е може би най-забележителен със своето вдъхновение поглед към политиката на САЩ. Очевидно нетърпеливи да вдъхнат това с малко улично доверие, създателите на филма привличат водещите на MSNBC Рейчъл Мадоу и Джой Рийд, всеки от които събира доста дълго екранно време като себе си.

Подобно на много екранни романси, привличането е толкова добро, колкото и препятствията, хвърлени пред двойката, а в този случай те са глупости. Както отбелязва Хенри, след като е израснал, криейки кой е всъщност, мисълта да влезе в светлината на прожекторите през призмата на политиката би го принудила да „размени един затвор с друг“.

В това отношение, както и относно отношението към секса, филмът е малко по-възрастен от повечето YA заглавия; иначе „Червено, бяло и кралско синьо“ в основата си е романтика от приказките – само където предизвикателството не е обичайната зла мащеха или злонамерена вещица, а по-скоро какво се случва, когато истинската любов намери двама принца, а не един.

Премиерата на „Red, White & Royal Blue“ е на 11 август в Prime Video на Amazon. Оценява се с R.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР