Червеният картон, който истинският лидер на ДПС Ахмед Доган показа

...
Червеният картон, който истинският лидер на ДПС Ахмед Доган показа
Коментари Харесай

Първо в Narod.bg: Ахмед Доган намери нов лидер на ДПС

Червеният картон, който същинският водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган сподели на своя аватар Мустафа Карадайъ точно на рождения му ден надалеч не е инцидентен жест. Източник на Narod.bg от върховете на Движението за права и свободи издаде, че Доган към този момент е намерил нов водач на партията, който да смени сегашния при първата му издънка оттук нататък.

Според осведомения със задкулисието осведомител на Narod.bg Мустафа Карадайъ ще бъде сменен с човек с много по-солидна биография – Тунчер Кърджалиев. Рокадата може да стане още преди XI Национална конференция на партията, която ще е през 2024-а.

Тунчер Мехмедов Кърджалиев е български доктор, политик, депутат от парламентарната група на Движение за права и свободи в XLI, XLII и XLIII национално заседание.

Спряганият за нов водач на Движение за права и свободи е роден на 3 юли 1969 година в Търговище. Завършва висшето си обучение в Медицински университет – Варна и Медицински университет – София. Специалист по вътрешни заболявания и здравен мениджмънт. Работи като доктор от 1995 година до 2009 година в МБАЛ – Търговище и в Групова процедура „ Медика-9 “.

В интервала сред 1995 – 2009 година работи като лекар-ординатор в Обединена поликлиника-Търговище, Първо и Второ вътрешно поделение към многопрофилна болница-Търговище, ГППМП „ Медика-9 “.

Реклама

И той като Карадайъ е през цялото време в Движение за права и свободи, даже води настоящия водач с една година – Тунчер става член през 1990-а на студентска организация – Варна, до момента в който Мустафа през 1991-а в София.

През 2000-а година Кърджалиев тава общински ръководител на ДПС-Търговище, член на Областния и Централен съвет на Движение за права и свободи, а от 2010 година е член на Централно оперативно бюро на Движение за права и свободи.

През 2007 година става ръководител на Общинския съвет – Търговище. През 2009 година е определен за депутат от Търговищки многомандатен изборен регион – заместник-председател на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията, жалбите и петициите, а също – член на Комисията по опазване на здравето.

На парламентарните избори през 2013 година е лидер на листата на Движение за права и свободи в Търговище и е определен за втори мандат като депутат. В XLII Народно събрание е заместник-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи, а също – ръководител на Комисията по правата на индивида и жалбите на жителите, както и заместник-председател на Комисията по опазване на здравето.

На изключителните предварителни избори през 2014 година е също лидер на листата на Движение за права и свободи в Търговище и е определен за трети мандат депутат. В XLIII Народно събрание е заместник-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи, а също –  заместник-председател на Комисията по вероизповедания и права на индивида, както и член на Комисията по опазване на здравето.

На локалните избори през 2011 година е повдигнат от листата на Движение за права и свободи като претендент за кмет на Търговище. На първия тур от изборите е втори, като получава 7741 гласа (27,79 %) и отива на балотаж с Красимир Мирев от Българска социалистическа партия.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР