Червеният кабриолет на Илон Мъск, изстрелян преди две седмици в

...
Червеният кабриолет на Илон Мъск, изстрелян преди две седмици в
Коментари Харесай

Космическият кабриолет на Илон Мъск може да се върне на Земята

Червеният кабриолет на Илон Мъск, изстрелян преди две седмици в орбита от ракетата Falcon Heavy, някой ден може да разбие в Земята. Някой ден.

Трима откриватели от университета в Торонто са пресметнали, че има 6% късмет колата да приключи галактическата си обиколка назад на Земята през околните 1 млн. години и 2,5% възможност да се вреже в атмосферата на Венера.

Но, умерено, през идващите 1000 години няма никаква възможност кабриолетът да падне наоколо като бумеранг.

Пътешественикът, който сега се насочва към орбитата на Марс, ще направи обиколка към слънцето за 18,8 месеца. През дългия си живот, изчисляван на няколко десетки милиона години, Tesla доста пъти ще пресече орбитите на Земята и на Марс и може да премине доста покрай двете планети.

Първият й „ флирт “ със Земята ще се случи към 2091 година Колата ще прелети на малко по-голямо разстояние, в сравнение с е дистанцията до Луната. Пътят й последователно ще се промени и ще стартира да пресича траекторията на Венера по-често, в сравнение с тази на Марс.

Симулацията на дълги интервали от време може да откри с по-голяма акуратност единствено степента на възможност за конфликт. Според учените след 3 млн. години вероятността за челна среща нараства до 10%. Но в това няма нищо пагубно – колата ще изгори изцяло от силата на атмосферното търкане, преди да стигне до твърда земя (или магистрала).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР