Червените ревнаха , че партизаните и Червената армия изпаднали от

...
Червените ревнаха , че партизаните и Червената армия изпаднали от
Коментари Харесай

Къде са партизаните и Червената армия? Ами къде, на бунището, червени другари!

Червените ревнаха, че партизаните и Червената войска изпаднали от учебниците по история за 10 клас. Питат какво е станало, къде са се изгубили. Ами къде, на майната си! На историческото сметище, където се складират всевъзможни идеологически отпадъци. След като 70 години учим калко красиви и стройни са комунистическите редици, да учим малко и за политическия гнет, който лъскаше фасона им.
Какво толкоз е станало. Нека учениците научат нещо и за Белене, за лагера в Ловеч,за Народния съд, за изтребването на елита на нацията в името на партизанската чест. Да научат за безплатното обучение и опазване на здравето, за сигурната работа, за кварталното успокоение, за бананите и Кока-колата. И да схванат какво е гратис в една банкрутира страна. Колко скъпо,всъщност, се оказа социалистическото на ниска цена.

Червените питат и кои са тези исторически корифеи, написали тази неразбираема за тях история. Ами къде скриха техните корифеи, за които България беше социализъм, братска дружба и митинги. Те в коя дупка са? И по какъв начин безочливо обясняваха политическия гнет, маскиран като успокоение, сигурност и евтиния. Да, като си гледаш единствено върха на обувките, като мълчиш пред партийния секретар, като се ослушваш даже и пред другари да не са от доносниците на развития социализъм.

Нека и това научат учениците, червени приятели!
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР