Червените линии на преговарящите за съставяне на правителство са гъвкави.

...
Червените линии на преговарящите за съставяне на правителство са гъвкави.
Коментари Харесай

Калфин: Червените линии на преговарящите за съставяне на правителство са гъвкави

" Червените линии на договарящите за сформиране на държавно управление са гъвкави. Политическа партия биха отишли на нови избори, само че рискуват да излязат от ръководството. Останалите нямат предпочитание да отидат на избори. Това е единственото, което може да бъде решение за коалиция... И да има държавно управление, то няма по какъв начин да издържи дълго. Не виждам съдържателна стратегия ".

Това сподели пред БНР Ивайло Калфин, шеф на Европейската организация за възстановяване на живот и труд, някогашен вицепремиер, някогашен външен и обществен министър и някогашен евродепутат.

Според него силната взаимозависимост от съветски газ е и мощна политическа взаимозависимост от Русия, " а политическият въпрос за нас е търсене на енергийна самостоятелност ":

" Късмет за България е, че сме дребни потребители на газ. Затова по-лесно бихме намерили различни източници и това е работа на държавното управление. Българското държавно управление зависи от решенията на Европейски Съюз, което не е задоволително. Руският газ не може да бъде сменен 100% с различни източници. Правилно решение е да се търси по-малко взаимозависимост от газ и повече интерес към други източници. Не е задоволително цялата стопанска система на Европа да зависи от решенията в Кремъл ".

Калфин добави, че ЕС е инструмент, който оказва помощ на страните членки, " само че би било зле, в случай че го възприемаме като неприятен собственик, който би трябвало да излъжем по андрешковски ":

" Ако фактически мислим, че има проблем и че всички дружно можем да го решим, ще бъдем по-успешни. Ако мислим, че някой ни постанова решения и ние ще го надхитрим, няма по какъв начин да бъдат сполучливи едни ограничения ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР