Червената шефка Корнелия Нинова отново нападна премиера Бойко Борисов като

Червената шефка Корнелия Нинова отново нападна премиера Бойко Борисов като ...

Борисов чакал новия главен прокурор, искал да е безнаказан.


Червената шефка Корнелия Нинова отново нападна премиера Бойко Борисов като тоз път повод за това стана изборът на нов главен прокурор. Още по тематаМного енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен19 май 2019 17:1021910 дни преди евровота: БСП и ГЕРБ движат наравно, делят ги 0,4%16 май 2019 15:50227 "Единствената цел на г-н Борисов е да остане до избирането на следващия главен прокурор, за да може да си гарантира безнаказаност след това“, коментира тя в предаването "Гласове" по БСТВ.

Според нея премиерът Бойко Борисов обикаля предизборно страната и обещава пари.

"Така не се управлява държавен и публичен ресурс. Това са парите, събрани от всички българи, и законът казва, че се преразпределят през парламента и там има контрол. Тук всичко е безконтролно и еднолично и с една цел - лично политическо оцеляване. Не е целта, която си поставя един държавник, когато управлява финанси", уточни още Нинова.

На въпрос как ще предизвика БСП предсрочни избори при положение, че премиерът Бойко Борисов е казал, че няма да подава оставка, ако загуби евровота, Нинова заяви: "Предсрочни избори могат да предизвикат избирателите. Аз ги призовавам - излезте и гласувайте. Това е суверенът, който може да предизвика предсрочни избори. Ако ГЕРБ загубят тези избори, вече нямат легитимност. Разбирам, че не искат да напускат властта със всички сили и средства. Това не е, за да дадат перспектива на страната или да увеличават доходите. Единствената цел на г-н Борисов е да остане до избирането на следващия главен прокурор, за да може да си гарантира безнаказаност след това. Така не може да се управлява".

Според Нинова алтернативата е политика и поведение.
По публикацията работи: Камелия Цветанова

Източник: dnes.bg