Червената лидерка Корнелия Нинова събира подписи от членовете на Националния

...
Червената лидерка Корнелия Нинова събира подписи от членовете на Националния
Коментари Харесай

Нинова бута избора на нов БСП-лидер за септември

Червената лидерка Корнелия Нинова събира подписи от членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия за рестарт на отчетно-изборната акция и насрочване на нови дати за директния избор на водач, само че без осъществяване на пленум, оповестява Дарик.

Кампанията по издигане на номинации и осъществяване на съвещание по места бе прекъсната поради пандемията от ковид. За да се изместят изборите за водач е нужно ново съвещание на Националния съвет, само че поради епидемиологичните ограничения и възбраните за събиране на едно място, подобен официално не може да се организира.

Именно това е бил и аргументът на Нинова преди дни - на 23 май да изпрати писма до всички 189 членове на Националния съвет, в които изисква от тях да й дадат писменото си единодушие за рестартиране на акцията, одобряването на нови дати за директния вътрешнопартиен избор и за конгреса без преди този момент да заседава пленумът

Изборът на партиен водач е бил преместен за 26 септември, а конгресът се възнамерява за 10 и 11 октомври. В писмото си Нинова посочвала, че това решение е било взето от Изпълнителното бюро на 22 май.

В писмото си Нинова обещавала, че ще бъде свикано постоянно съвещание на Националния съвет незабавно откакто падне възбраната за осъществяване на всевъзможни проведени събирания на групи над 10. Една част от алените обаче са отказали да подпишат, тъй като това било срещу устава на партията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР