Червена вода се изтича в дерето край ромската махала Максуда

...
Червена вода се изтича в дерето край ромската махала Максуда
Коментари Харесай

Червена вода се излива във Варна

Червена вода се изтича в дерето край ромската махала " Максуда " във Варна. След назначена инспекция е открито, че тя минава през канализационни шахти в двора на обект в Западна промишлена зона, оповестява Дарик.

За случая са известени РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция " Черноморски регион ". Техни чиновници са взели проби, които ще бъдат изследвани в лаборатория в София.

Кметът на регион " Владислав Варненчик " Николай Костадинов също е назначил ежедневни инспекции от екипи на отдел " Обществен ред и надзор ". От администрацията на региона са изискали от компанията всички разрешителни документи, схеми и планова документи, касаещи канализацията.

От РИОСВ-Варна прецизираха, че е осъществено пробонабиране от отпадъчните води, от изхода на тръбата, включена в шахта на дъждовната канализация, ситуирана директно под индустриален завод за щемпел.

Водната проба се изследва по индикатори: pH, електропроводимост, температура на водата, разперен О2, БПК5, азот амониев, нитритен азот, нитратен азот, общ азот, общ фосфор, фосфати като фосфор, мед, желязо, хром три и шествалентен (разтворена форма на металите).

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР