Червен и оранжев предупредителен код за снеговалеж и бурен вятър

...
Червен и оранжев предупредителен код за снеговалеж и бурен вятър
Коментари Харесай

Обянени са червен и оранжев код за сняг и силен вятър в страната

Червен и оранжев сигнален код за снеговалеж и плевел вятър беше разгласен от Националният институт по метеорология и хидрология. Червеният код, сигнализиращ за рисково време, е годен за областите Добрич, Разград и Силистра. Прогнозите демонстрират, че снеговалежите ще продължат със обилни количества достигащи до 30 сантиметра.

Оранжев код за снеговалеж и вятър е в действие за осем области - Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Сливен, Търговище, Шумен и Ямбол. В тези региони се чакат обилни превалявания от дъжд, преходящ в сняг и поледици, съчетани с плевел вятър с пориви до 90-100 километра в час.

Жълт метеорологичен код за евентуално рисково време е в действие за областите Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Монтана, Перник, Плевен, както и в някои общини от София област. В тези региони се чака мощен запад-северозападен вятър. Столичната община подхваща ограничения за справяне с усложнените метеорологични условия, като обработва пътищата със смеси срещу замръзване.

На територията на София са разпределени 171 снегопочистващи машини.Също по този начин, продължава обработката със смеси срещу замръзване в области с нараснала надморска височина, като " Панчарево ", " Витоша ", " Банкя " и квартал " Горна баня ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР