Червен бряг е това, което се случва в цялата страна

...
Червен бряг е това, което се случва в цялата страна
Коментари Харесай

Емил Димитров: Правим национално турне на отпадъците

Червен бряг е това, което се случва в цялата страна от години. Има компании, предприемачи, които внасят боклуци и след това не ги преработват. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Аз няма да споделям имена, проверяващите органи ще кажат. Затворили сме към този момент една площадка, подготвили сме още две да им се лишават разрешителните. Ние вършим национално турне на отпадъците в страната. Държавата би трябвало да даде големи средства, с цел да оправя боклуците на всякакви предприемачи.

Министърът обясни и различен проблем, касаещ община Върбица.

Държавата даде доста пари да закрие локалните сметища, които бяха рекултивирани и направени на районни депа, които трябваше да изкарат 10-15 години. Кметовете обаче, с цел да им излезе по-евтино, си направиха локални депа, секрети, нови, с цел да не заплащат те за почистването.

Боклукът в Червен бряг е заровен преди 4-5 години. Върху него има многогодишни култури, с което е прикривано това нещо. Сега страната би трябвало да почисти. И тук основният прокурор е прав - не може всякакви предприемачи да си заравят боклуците и след това страната да ги чисти.

Димитров изясни още, че отговорността на ръководеното от него ведомство не касае единствено разчистването на противозаконни сметища, само че и съхраняването на Коронавирус боклуци. Засега ние се оправяме с това, акцентира министърът.

Относно напрежението с багерите на Рилските езера, Димитров съобщи, че там няма потребност от Оценка на въздействието върху околната среда, защото няма строителство. Трябва да се реши - дали планът да бъде тотално спрян или да се продължи, с цел да не се изгубят плануваните европейски средства.

Министърът разяснява и противоречивите промени в Закона за биоразнообразието.

Две години законът се бави и чака. Ставам министър на три дни и го чета пред всяка комисия, и споделям, че би трябвало да се одобри. Защо обаче аз би трябвало да се усещам отговорен, че някой не му харесва този закон.

За Перник никой не сподели - благодаря, а незабавно да забележим и другите градове. Ами, закачете ми и селата, разяснява Димитров по отношение на казуса с водата в Радомир.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР