Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) предоставя 35 млн.

...
Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) предоставя 35 млн.
Коментари Харесай

Черноморската банка за търговия и развитие подпомага развитието на агробизнеса в България

Черноморската банка за търговия и развиване (ЧБТР) дава 35 млн. евро заем за комерсиално финансиране на „ Олива “ АД, водещият производител на растителни масла в България. Финансирането от ЧБТР е част от синдикиран механизъм на стойност 90 млн. евро, възложен от група интернационалните търговски банки, с водещ управител BNP Paribas Suisse SA.

Финансирането ще подкрепи потребностите на компанията от оборотен капитал за новия цех за преправка на слънчоглед и рапица във Варненска област. С новата мощ “Олива” удвоява индустриалния си потенциал и усилва експортните си благоприятни условия. България е четвъртият максимален експортьор на слънчогледово олио в света, а „ Олива “ има забележителен принос за това.

„ Селскостопанският бранш е сериозно значим за икономическия напредък на България. Щастливи сме да помогнем на водещия български производител и експортьор на слънчогледово олио да разшири бизнеса си в Черноморския район. Операцията оказва многостранно влияние върху развиването на българската стопанска система посредством увеличение на приходите от експорт и налози и подкрепяне на заетостта в селските региони “, сподели Дмитрий Панкин, президент на Черноморската банка за търговия и развиване (ЧБТР).

„ Този синдикиран заем е стъпка към по-нататъшен напредък и развиване на „ Олива “ АД. Той е не е единствено гаранция за финансова непоклатимост и еластичност, която осигуряваме посредством облекчаване на нужния ни заем, само че и доказателство за позицията на „ Олива “ АД на пазарите в Черноморския район и степента на доверие, което получаваме от ЧБТР и комерсиалните банки от целия свят. Тази поддръжка ще ни помогне да затвърдим позицията си и да укрепим стратегическия си напредък “, сподели Ангел Георгиев, изпълнителен шеф на „ Олива “ АД.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР