Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет Черноризец Храбър“

...
Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет Черноризец Храбър“
Коментари Харесай

Киберсимулаторът Cyber Range пристига в България

Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “ е единствена на Балканите, която ще разполага с киберсимулатор Cyber Range, оповестиха от ВСУ. Симулаторът е с 15 сюжета и 3 степени на трудност, предопределени за студенти, специалисти и чиновници в силови структури. Обучението ще се реализира от водещи израелски експерти, а миналите курса ще получат взаимен документ от Черноморска академия за сигурност и Центъра за нововъведения и киберсигурност на Израел.

„ Симулаторът Cyber Range е нужен съставен елемент в образованието по киберсигурност, без който не може да бъдат образувани експерти в тази област. С този симулатор упражняват чиновници от държавни и силови структури на водещи страни, специалисти, отговарящи за сигурността във финансовия бранш и сериозната инфраструктура, както и студенти по киберсигурност в най-елитните образователни заведения в света “, разяснява Владимир Бронфенбренер – общоприет секретар на Черноморска академия за сигурност, който ще координира действието и използването на симулатора в България.

Студентите в магистърската стратегия „ Киберсигурност “ на Варненски свободен университет “Черноризец Храбър ” ще бъдат първи и към сегашния миг единствени в България, които ще имат опция да преминат образованието на Cyber Range в границите на образованието си в университета.

Интерес към симулатора към този момент са декларирали държавни и силови структури, както от България, по този начин и от прилежащи страни, което трансформира страната ни във значим фактор в региона на киберсигурността на западните Балкани.

На церемонията по откриването на Cyber Range Training Center, която бе планувана за 2 април 2020 във Варненски свободен университет се очакваше да дойде делегация от Израел, ръководена от водещия специалист по киберсигурност (о.з.) военачалник майор Ами Шафран – някогашен шеф на софтуерно и телекомуникационно поделение на Израелската войска и понастоящем президент на Център за нововъведения и киберсигурност на Израел към Университет Ариел, а също представители на министерства, ведомства и локалната власт. С оглед непрекъснато изменящата конюнктура в Израел и България, редът за осъществяване на церемонията може да бъде изменен. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР