Чернокожите и азиатците в Англия са с 50 процента по-висока

...
Чернокожите и азиатците в Англия са с 50 процента по-висока
Коментари Харесай

Англия: етническите малцинства са по-застрашени от новия коронавирус

Чернокожите и азиатците в Англия са с 50 % по-висока възможност да починат след заразяване с Covid-19, сочи публично проучване, което затвърждава предходни данни, съгласно етническите малцинства са по-застрашени от вируса, съобщи Ройтерс.

Изследването на изпълнителната организация " Обществено опазване на здравето Англия " (Public Health England) към английското здравно министерство демонстрира основна диспропорционалност при въздействието на новия ковид на етнически малцинства и удостоверява надалеч по-големия брой смъртни случаи измежду хората от третата възраст.

" Процентите на смъртност са по-високи при чернокожите и азиатските етноси спрямо белите етноси ", се споделя в проучването.

В него се отбелязва, че хората от бангладешки генезис са с към двойно по-висок риск от смъртен излаз по отношение на белите британци.

Хората от китайски, индийски, пакистански или различен азиатски етнос, както и тези от карибски или различен негър етнос, са с 10 до 50 % по-висок риск да починат от ковид спрямо белите британци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР