Чернокожата актриса Джоди Търнър-Смит ще влезе в обувките“ на Ан

...
Чернокожата актриса Джоди Търнър-Смит ще влезе в обувките“ на Ан
Коментари Харесай

Защо изборът на актриса за ролята на Ан Болейн предизвика недоволство?

Чернокожата актриса Джоди Търнър-Смит ще „ влезе в обувките “ на Ан Болейн, брачната половинка на крал Хенри VIII, в нов минисериал на Channel 5. Голяма част от другите основни функции също са поверени на чернокожи артисти. Всичко това докара до вълна от неодобрение в обществените мрежи, изключително откакто става въпрос за пресъздаването на действителни персони от историята.

Ан е майката на кралица Елизабет I и е екзекутирана през 1536 година, откакто е упрекната в невярност и скрит план против краля след следствие на Томас Кромуел. „ Историята ще покаже последните месеци от живота на Ан Болейн от нейната позиция “, споделят от Channel 5. “Ще наблюдава битката й за оцеляване, опитите да обезпечи бъдеще на щерка си, изправяйки се против властващия патриархат “, допълват още те.

Любовта на крал Хенри VIII към Ан трансформира хода на британската история, като той се развежда с Катерина Арагонска, с цел да се ожени за нея. В деня след обезглавяването на Ан обаче Хенри се дами за Джейн Сиймор.

„ Изключително съм разчувствана да възпроизвеждам на екран ориста на една от най-противоречивите дами в историята “, споделя Търнър-Смит. " В ръцете на Линзи Милър (която ще е режисьор на продукцията) легендата за тази страховита кралица и свирепа майка ще бъде показан като надълбоко човешка история. Очаквам с неспокойствие да вложа сърцето и духа си в пресъздаването на история на тази емблематична жена. "
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Jodie Turner-Smith (@jodiesmith) на Юли 17, 2020 в 3:17 PDT

 
5 дами, които прекатурват международната история

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР