Черногорците бяха разтърсени от огромен скандал в часовете преди двубоя.

...
Черногорците бяха разтърсени от огромен скандал в часовете преди двубоя.
Коментари Харесай

Политиката победи футбола, но Черна гора не се даде на Косово

Черногорците бяха разтърсени от голям скандал в часовете преди дуела. Заради напрежението сред Сърбия и Косово, селекционерът Любиша Тумбакович беше подложен на напън от високите етажи в Белград да не води тима в днешната среща. След незабавен диалог сред него и президента на черногорската федерация Деян Савичевич се стигна до решението Тумбакович да подаде оставка, а вместо него отпред на състава краткотрайно застанаха помощниците му Миодраг Джудович и Драгойе Лекович. По същата причина присъединяване в мача не взеха и двамата футболисти на Цървена звезда Филип Стойкович и Мирко Иванич.

С това неприятните вести за домакините не свършваха. Заради травми те не можеха да разчитат на звездите си Стефан Савич и Стеван Йоветич, а за похлупак мачът в Подгорица се игра пред празни трибуни, защото Черна гора изтърпява наказване от УЕФА.

Въпреки всичко, Черна гора стартира по-добре и в 6-ата минута Стефан Мугоша насочи рисков изстрел, избавен от Мурич. Гостите дадоха отговор с удар на Зенели от фаул, който не затрудни Миятович. В средата на полувремето стражът на домакините още един път трябваше да демонстрира класа, този път след шут на Милот Рашица.

Именно футболистът на Вердер (Бремен) откри резултата в 25-ата минута. Атаката на Косово се разви по левия фланг, Халими центрира и Рашица наказа невниманието на черногорската отбрана. Малко по-късно косоварите останаха без Арбер Зенели който се контузи и бе сменен от Едон Жегрова.

След почивката Черна гора опита напън, само че той бе прекомерно безреден. Без всичките си най-хубави футболисти " соколите " по никакъв метод не успяваха да затруднят защитата на Косово.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ ЕВРО 2020 3 кръг, петък 7 юни  Черна Гора 1:1краен резулат  Косово
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР