Черногорският президент Мило Джуканович е по-лош от турците. Тези остри

...
Черногорският президент Мило Джуканович е по-лош от турците. Тези остри
Коментари Харесай

За патриарх Ириней Джуканович е по-лош от турците

Черногорският президент Мило Джуканович е по-лош от турците. Тези остри думи против черногорския водач бяха отправени от главата на Сръбската православна черква Ириней.

„ Нито турците, нито комунистите, нито някой различен посегна на църковния парцел. Но пристигна един черногорец да унищожи сръбската черква в Черна гора, която сътвори Черна гора и без която Черна гора нямаше да съществува “, съобщи Ириней.

„ Ако не беше сръбската черква, черногорците щяха да споделят ориста на съседите си от Призрен и да одобряват исляма… Правилно сръбският народ е споделил, че потурчените са по-лоши от турците “, добави йерархът за Ютюб канала на малкия екран на СПЦ.

Повод за острите думи на Ириней е признатият при започване на седмицата Закон за вероизповеданието, който визира и църковните парцели в Черна гора. Този акт беше следващата стъпка към утежняването на сръбско-черногорските връзки, които означиха следващо дъно. Църковният спор сред Подгорица и Белград се отразява необятно от всички сръбски медии.

В същото време в храма „ Възкресение Христово “ в Подгорица близкият до СПЦ епископ Амфилохий прикани на особено призован събор черногорските управляващи в рационален период да одобряват нов закон за вероизповеданието.

В началото на седмицата черногорският президент Мило Джуканович прикани за възобновяване на автокефалността на Черногорската православна черква.

Според него по този метод ще бъде отстранена една историческа неправда. “Ще работя настойчиво върху този въпрос, без значение от това, дали на някого му харесва или не. В Черна гора Сръбската православна черква /СПЦ/ пази инфраструктурата на Велика Сърбия ”, сподели тогава Джуканович. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР