Черногорският министър-председател Душко Маркович заяви, че страната му е изправена

...
Черногорският министър-председател Душко Маркович заяви, че страната му е изправена
Коментари Харесай

Черна гора се оплака от нараснал приток на мигранти, влизащи през Албания

Черногорският министър-председател Душко Маркович съобщи, че страната му е изправена пред увеличаващ се брой на незаконните мигранти, които идват на нейна територия от Гърция през Албания , предава македонската електронна медия „ Локално “.
„ През първите пет месеца на годината имаше към 1500 незаконни пресичания на границата, което е доста повече, в сравнение с през миналата година. Очевидно е, че има проблем и трендовете не са добре “, съобщи Маркович в изявление пред австрийски медии.
Той акцентира, че Черна гора има проект да предприеме голям брой ограничения, целящи намаляването на броя на незаконните мигранти, които навлизат от нейна територия в Европейски Съюз, допълвайки, че са нужни общи старания в района в отговор на това предизвикателство, съобщи Фокус.
Министър-председателят заяви, че черногорските управляващи приготвят особено място за настаняването на мигрантите, в случай че страната бъде наранена от миграционната вълна.
Според Маркович сега има трендове за основаване на нов маршрут за мигриране от Гърция, през Албания, Черна гора и Босна и Херцеговина към Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР