Черногорски гражданин е бил застрелян миналата нощ в Киев, пише

...
Черногорски гражданин е бил застрелян миналата нощ в Киев, пише
Коментари Харесай

Балканска мафиотска престрелка в Киев

Черногорски жител е бил убит предходната нощ в Киев, написа порталът МКД. Жертвата е Радойе Звицер от Котор, прочут като един от ръководителите на кавачкия клан. Полицията в Киев оповестява, че е получил пет огнестрелни рани и е оживял като по знамение. В момента се намира в болница под полицейска защита, а нападателите са откарани в Одеса.
В интернет се появи и видео, запечатало нападението и опита за бягство на нападателите. 

От фрагментите се вижда, че двамата мъже пристигнали на местопроизшествието с автомобил „ смарт ”, който запалили след опита за ликвидиране. Огънят обаче засегнал единия от нападателите. Според проверяващия публицист от „ Bellingcat ” Христо Грозев, от тези фрагменти е видно, че става дума за непрофесионално извършена интервенция.
Украинската полиция незабавно е идентифицирала участниците в престрелката. Става въпрос за жители на Черна гора, Македония и Сърбия, като за единия от тях има издадена интернационална заповед за търсене.
Жертвата е жител на Черна гора, разгласен за интернационално търсене, който е един от ръководителите и уредник на наркокартел, снабдяващ с дрога огромна част от европейските страни.
Предполага се, че главните претекстове за нападателите са допустимо преразпределяне на сферите на въздействия в организацията, както и сред балканските престъпни кланове, които управляват търговията с опиати.
Звицер е обвинен в голям брой закононарушения, като се стартира от интернационален трафик на кокаин и се стигне до поръчка и финансиране на десетки убийства в Черна гора и района. От години се укрива в разнообразни страни с подправени документи, а в публикувана в Youtube информация се твърди, че е непосредствен с хора на управителни постове в полицията и в разследващата организация на Черна гора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР