Черногорски бизнесмен, обвиняван в измама, каза, че е бил рекетиран

...
Черногорски бизнесмен, обвиняван в измама, каза, че е бил рекетиран
Коментари Харесай

Черногорски бизнесмен обвини политиците в рекет, иска очна ставка в ефир

Черногорски предприемач, упрекван в машинация, сподели, че е бил рекетиран от политици и провокира президента Мило Джуканович на ефирен спор, с цел да потвърди " кой споделя истината ".
В средата на януари се появи видеозапис от 2016 година, на който се вижда по какъв начин Душко Кнежевич, ръководител на " Атлас Груп ", предава на тогавашния кмет на Подгорица плик, съдържащ по думите на Кнежевич, 100 000 $ за предизборна акция.
Кнежевич разкри пред медиите, че от години прави такива секрети заплащания на ръководещата партия. " За да мога да върша бизнес в Черна гора трябваше да заплащам на рекетьорите ", сподели предприемачът в Лондон.
" Живея с вярата, че един ден нещата ще се трансформират. Признавам грехове. Платих си ", сподели той.
Неговите думи се разпространиха в Подгорица в миг, когато стотици негови последователи се бяха събрали пред офиса на прокуратурата. Той също по този начин провокира президента на ефирен спор, " с цел да разреши на хората да видят кой споделя истината и кой лъже ".
59-годишният предприемач, търсен по обвиняване в машинация, пране на пари и укриване на налози, неотдавна сподели, че е финансирал изборни акции на ръководещата Демократична партия на социалистите.
В изявление за хърватския вестник " Вечерни лист " предприемачът твърди, че Джуканович дърпа конците на черногорската прокуратура, която упреква Кнежевич в корупция, и цели да превземе бизнеса му за половин милиард евро.
Президентът на Черна гора разказа преди време Кнежевич като " дезертьор, който се пробва да прикрие отговорността си, създавайки шумотевица ". Движение за права и свободи и Джуканович отхвърлят отправяните против тях обвинявания, настоявайки, че всички дарения за партията били записвани в партийните финансови регистри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР