Черногорецът Милан Миятович дойде това лято в Левски, но бързо

...
Черногорецът Милан Миятович дойде това лято в Левски, но бързо
Коментари Харесай

Миятович: Левски е велик клуб, изпитвам уважение към Ники Михайлов

Черногорецът Милан Миятович пристигна това лято в Левски, само че бързо съумя да измести Ники Михайлов от вратата на " сините " и да се трансформира в неизменим титуляр. Миятович показва сериозна класа до тук през сезона и това оказа помощ на Левски да е единствено на точка от Лудогорец и първото място. В изявление за Bulgaria ON AIR, футболистът показа забавни детайлности за живота си, Джиджи Буфон, Ники Михайлов и събитията на " Герена ".

Началото

Здравейте! Аз съм Милан Миятович, на 32 години съм и съм част от Левски. Първият път, в който стъпих на терена беше, когато бях на 6 години. Тогава бях полеви състезател, а не вратар. След като навърших 10 застанах под рамката и от този момент до момента играя на тази позиция. В началото стартирах като нападател , само че след време смених функциите. Не знам за какво. Винаги съм желал да бъда вратар. Определено това ми доставя повече наслаждение.. И преди да стартира с професионалния футбол, когато играехме на улицата в Черна Гора, мечтаех за тази позиция. Започнах да играя футбол в моя роден град - Плевля. Изкарах 6 години в локалния Рудар и там реализирах най-големите си триумфи - 5 трофея - 2 трофеи и 3 купи. Играл съм и в други черногорски отбори, излизал съм и в Европа. Последно бях част от Будучност, а преди този момент пазих за Бокел. Там също изкарах положителни години - настроението беше по-различно. Имах доста другари там, градът беше огромен. Атмосферата за игра, както и за живот беше съвършена.
 Паулиньо: Треньорът на Левски е доста добър, специфична група сме
Паулиньо: Треньорът на Левски е доста добър, специфична група сме

" Мислим само за идната среща "

Югославия

Роден съм през 1987 година. Бях дребен, когато стартира разпадането на Югославия и не си припомням доста от това време. Живеехме в Черна гора и не сме имали толкоз тежки моменти, като другите страни - Босна, Хърватия. Моите родители ми разказваха, когато пораснах, че за тях е било тежко да се живее по това време. Независимо къде - самата конюнктура е била напрегната. Знам, че инфлацията е била огромна - да вземем за пример взимаш заплата в петък, купуваш си кола, а в понеделник с тези пари може да вземете единствено мляко и самун. Било е мъчно. За мен обаче няма разделяне, всички ние сме един народ. Няма значение от вярвания, вяра. Всички сме едно, няма разлика сред нас. Просто съществува някаква условна граница, само че в последна сметка сме един народ.

Футбол

Много е значимо да обичаш това, което правиш. А аз несъмнено съм по този начин. Самата мисъл да играя, да вардя и да се разпределям за тима си, ми носи задоволително наслаждение. Живея за футбола, тъй че само ми би трябвало да съм здрав и да се модернизирам със всеки минал ден.
 Хубчев залага на убийственото
Хубчев залага на убийственото " синьо " трио в офанзива и против Славия

В офанзива експертът няма мотиви да търси смяна

Буфон

Моят кумир на вратата е Буфон. Когато започнах да вардя, даже и преди този момент, той ме впечатли. Беше извънредно добър на млади години, а неповторимото е, че и до момента демонстрира висока класа. Определено той е видът пазач, на който желая да наподобявам. Безспорно е една жива легенда.

Неблагодарна специалност

Да си вратар има и своите негативи. Хората са странни и когато тимът ти пада, постоянно първият отговорен е този под рамката. Гледа се голът - кой го вкарва и кой позволява. Така е в спорта, би трябвало да свикнеш с това. Вътре в тима обаче ние сме един екип, всички носим отговорност както при победи, по този начин и при загуби и в никакъв случай не се атакуваме един различен за грешките.

Левски

Левски е популярен клуб. Знаех това още преди да дойда. Чувал съм за купите на отбора, за мачовете им в Европа. Когато получих опцията да играя за тима, нямаше по какъв начин да откажа. Разбира се, разпитах много хора преди да дойда и всеки ме убеждаваше да го направя и потвърждаваше, че клубът е доста огромен.
 Найджъл Робърта: С треньора Хубчев си приличаме
Найджъл Робърта: С треньора Хубчев си приличаме

" Ако бяхме спечелили дербито с ЦСКА, щяхме да сме първи в класирането "

Фенове

Тук почитателите са страхотни. В Черна гора не е чак по този начин. Разбира се, играл съм пред много аудитория и за националния тим. Тук обаче е друго. Хората живеят за тима и това несъмнено дава спомагателна мотивация. Ако би трябвало да съм почтен не чаках толкоз бързо да се приспособявам в тима. Действително пристигнах лятото и бързо станах значима част от колектива. Смятам, че околните език и нрави също ми помогнаха за това.

Ники Михайлов

Ники Михайлов е огромен експерт. Той също доста ми оказа помощ доста в акомодацията. Важно е да имам конкуренция в негово лице, с цел да се развъртвам. Ние сме другари. В подобен популярен клуб упованията и към двата са огромни. Аз се трудя доста, той също. И двамата се стараем да заслужим мястото си. Професионалисти сме и всеки ще одобри като нещо обикновено ротациите. Нямам никакви терзания. Борим се и по-добрият ще пази. Действително от началото на сезона непроменяемо съм под рамката на вратата. Така се случи и съм доста признателен за доверието, което ми гласоподаваха. Затова работя в последна сметка - да покажа уменията си и да защитя своето име и името на тима. Трябва да оправдая упованията към себе си и се старая да го направя изцяло. Имах един треньор в клуба, в който започнах. Той споделяше, че вратарят се учи, до момента в който е жив. Старая се да се изучавам и до ден-днешен. Изпълнявам всичко, което господин Хубчев и щабът му желаят от мен. Радвам се, че ми се доверяват, а аз се отблагодарявам за това с доста работа.

Купа и купа

Левски е популярен отбор и на подобен един тим му отиват единствено победи и титли. Знам, че нямаме подобен титли от много години - към 10, което несъмнено прави желанието за такива още по-настървено. Всички ние се целим към дубъл - купа и Купа. Надявам се да го реализираме. Очаквам по-добро показване и в Европа. Защо този път да не стигнем и до трети кръг да вземем за пример. Най-важното, което си поисквам обаче е здраве. Всичко друго ще пристигна единствено.
 Емил Велев: Не мога да прокълна тима на сърцето си - Левски! Обидите към мен? Срещу ЦСКА е ужасно...
Емил Велев: Не мога да прокълна тима на сърцето си - Левски! Обидите към мен? Срещу ЦСКА е ужасно...

Вижте какво още сподели Кокала
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР