Черногорецът Желко Петрович е новият старши треньор на Ботев (Пловдив),

...
Черногорецът Желко Петрович е новият старши треньор на Ботев (Пловдив),
Коментари Харесай

Човекът на Дик Адвокаат и Рууд Гулит официално пое Ботев

Черногорецът Желко Петрович е новият старши треньор на Ботев (Пловдив), оповестиха от клуба. Пловдивчани се договориха с 53-годишния експерт, който ще води тима от новия сезон. Петрович поема представителния тим на " жълто-черните ", откакто през миналия сезон е работил в холандския Утрехт като помощник на Дик Адвокаат. В екипа на новия ментор на " канарчетата " влизат Жарко Лучич (помощник), Тодор Георгиев (кондиционен треньор) и Михаил Ролев (треньор на вратарите). Желко Петрович ще бъде показан публично в сряда преди заминаването на отбора за лагера във Велинград, като часът на конференцията ще бъде разгласен в допълнение.

Новият ментор на Ботев има богат опит във футбола. Като играч играе за тимовете на Севиля, ПСВ Айндховен, Динамо (Загреб), както и за националния отбор на някогашна Югославия. В треньорската си кариера е бил старши треньор на Боавища, Валвийк (Холандия), Урава (Япония), Ал Шааб (ОАЕ) и Адо Ден Хааг (Холандия).

Петрович е дълготраен помощник на Дик Адвокаат, с който с изключение на в Утрехт работи още в Съндърланд и националния тим на Сърбия. Визитката на новия треньор на Ботев включва още работа като асистент треньор на Рууд Гулит във Фейенорд, Мартин Йол в Хамбургер ШФ, Аврам Грант в Уест Хам и Гуус Хидинг в Анжи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР