Чернодробната стеатоза - заболяване, което се дължи на натрупването на

...
Чернодробната стеатоза - заболяване, което се дължи на натрупването на
Коментари Харесай

Черният ми дроб буквално беше "обрасъл" в мазнини и триглицеридите ми бяха повишени, ето как се спасих от чернодробната стеатоза

Чернодробната стеатоза - заболяване, което се дължи на натрупването на триглицериди в чернодробните кафези. Просто казано, това е, когато черният дроб е " обраснал " в мазнини.

Това се дължи на наднорменото тегло и инсулиновата устойчивост, което води до метаболитен синдром. В резултат на това, чернодробните кафези съхраняват мазнини, с които черният дроб не може да се оправи.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Други фактори - инсулинова устойчивост, затлъстяване, корист с алкохол, наследствени метаболитни разстройства, отрови, и редовно използване на медикаменти, които нарушават естественото действие на черния дроб.

Това заболяване се характеризира с особена кор,варност защото не се демонстрира първоначално. Пациентът може да почувства, може би отмалялост и слаби болки в корема. Когато черният дроб при стеатоза се усилва по мярка, може да бъде разпознат посредством стандартен медицински обзор.

Стеатоза се лекува с медикаменти и избягването на нездравословни привички, които са довели до струпване на триглицериди.

Някои естествени артикули, ще ви оказват помощ да се почистите от чернодробна стеатоза без медикаменти!

1. Артишок.

Артишокът способстват за възобновяване на черния дроб, заради наличие биофлавоноид, който оказва помощ за регенерирането на клетките на черния дроб. В допълнение към зеленчуците, можете да извършите запарка от листата и стъблата на артишок. Артишок сок съвършено почиства черния дроб. Ако решите да извършите бульон, след което се пие минимум три чаши дневно.

2. Манголд.

Този зарзават е освен доста засищащ, само че също богат на витамини и минерали, изключително желязо, магнезий и калий. Освен това, има почистващ и регенериращ резултат върху черния дроб и с помощта на високото си наличие на фибри също по този начин оказва помощ при запек.

3. Джинджифил

През последните години, джинджифилът е станал доста известен като средство за филтриране на организма като цяло и на черния дроб по-специално. Съдържа антиоксиданти, които понижават равнището на триглицеридите - главната причина чернодробна стеатоза. Можете да извършите бульон с две супени лъжици джинджифил, и можете да го добавите към салати и супи.

4. Бял бодил

Това растение е известно със своите лечебни свойства и е изключително потребно за черния дроб. Основната дейната съставна част в беия бодил - силимарин, защищава и възвръща чернодробните кафези. Екстракт от бял бодил може да се закупи под формата на таблетки в аптека.

5. Грейпфрут

Повечето цитрусови плодове се смятат за потребни за черния дроб, само че грейпфрутът е двойно потребен, заради наличието на нарингенин, който задейства субстанции виновни за окислението на мастни киселини. В допълнение, той понижава равнището на мазнини и оказва помощ да се отървете от метаболитен синдром, който постоянно е причина за стеатоза.

6. Репички

Репичките оказват помощ за понижаване на равнището на жлъчната течност, имат удобен резултат върху черния дроб. Това е дейно средство за детоксикация. Обикновено репичките се употребяват в салати, само че можете също да се пие сок с прибавянето на една чаена лъжичка мед.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР