Черно море записа историческа победа срещу Левски на стадион Георги

...
Черно море записа историческа победа срещу Левски на стадион Георги
Коментари Харесай

Десет моряци обърнаха Левски за исторически успех на Герена

Черно море записа историческа победа против Левски на стадион " Георги Аспарухов ". " Моряците " победиха с 2:1, като стигнаха до цялостен поврат с 10 души. Това е първи триумф на варненци в София от 1958 година.

Първата заплаха в мача бе пред вратата на Черно море. В 9-ата минута Паулиньо потегли да се надиграва с Мирослав Енчев, а притичалият Цветомир Панов отклони топката по доста рисков метод към личната си врата, само че Иван Дюлгеров реагира навреме и улови. В 20-ата минута Левски съумя да открие резултата. След постепенна офанзива, Здравко Димитров центрира в наказателното поле на варненци, където Найджъл Робърта с глава смъкна топката към Мартин Райнов, който от няколко метра осъществя за 1:0.
Снимка: ПФК Черно море  Десет
Само две минути по-късно Робърта опитва да изненада Иван Дюлгеров от дребен, само че настрана от вратата. В края на първата част " моряците " се пробваха да вземат самодейността, като сътвориха няколко рискове в наказателното поле, само че по този начин и не съумяха да завършат с прецизен удар. В продължението на срещата за втори жът картон, респективно червен, бе изпъден Илиан Илиев-младши.

Снимка: ПФК Черно море  Десет
В 50-ата минута след добра контраофанзива, Васил Панайотов стреля от към 20 метра, само че топката мина на сантиметри от сглобката на вратата на Николай Михайлов. Веднага по-късно Виктор Попов открадна топката вдясно, напредна до наказателното поле, където варненци имаха числено предимство, само че не съумя да откри собствен съотборник. В 55-ата Черно море изравни резултата. След следващата хубава контраофанзива Черно море, Исмаил Иса получи топката на десния фланг и с доста точно подаване по земя, откри Матиас Курьор, който от няколко метра матира Николай Михайлов за 1:1.
Снимка: ПФК Черно море  Десет
В 59-ата минута Иван Дюлгеров съумя да опази вратата си от втори гол. Здравко Димитров откри Найджъл Робърта, който стреля с глава, само че стражът на варненци избави. Топката се върна до нападателя на " сините ", който още веднъж насочи удар, само че в тялото на Долгеров. В 69-ата минута Черно море стигна до цялостен поврат. Ивайло Найденов сбърка при пас и подари топката на Васил Панайотов, който напред изцяло самичък в границите на 50 метра, с цел да разстреля Николай Михайлов за 2:1.
Снимка: ПФК Черно море  Десет
Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Мирослав Енчев, Даниел Димов, Виктор Попов, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Стефан Велев, Исмаил Иса (82-Родриго Енрике), Илиан Илиев, Матиас Курьор, Родриго Вилела (72-Леандро Андраде).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР